Zo stimuleert u samenwerking met een goede kantoorinrichting

Een goede samenwerking tussen collega’s is belangrijk voor een productieve onderneming én het zorgt ook nog eens voor een prettige sfeer op kantoor. Wist u dat de juiste inrichting van uw kantoor een goede samenwerking tussen uw medewerkers bevordert? Met een paar kleine aanpassingen maakt u van uw kantoorruimte de ideale werkomgeving voor teams.
Veel mensen vinden het prettig om samen te werken met anderen: brainstormen, discussiëren, feedback vragen én geven. Allemaal zaken die nou eenmaal een stuk gemakkelijker zijn met meerdere mensen. Er is al veel gezegd en geschreven over het nut van een goed team en medewerkers die goed kunnen samenwerken, maar de rol die de kantoorruimte daarin speelt wordt vaak vergeten. Terwijl uit onderzoek blijkt dat 90 procent van de werknemers aangeeft meer zelfvertrouwen te hebben wanneer ze in een team werken. Tijd voor een verandering op de werkvloer. Zoekt u een relatief eenvoudige manier om de productiviteit, efficiëntie én het moraal van uw werknemers te verhogen? Besteed dan eens aandacht aan deze twee zaken.

1. Wijs werkplekken voor teams aan

Om de dagelijkse samenwerking tussen uw werknemers gemakkelijker te maken, kunt u ervoor kiezen om de bureaus zo te positioneren dat die samenwerking makkelijker te realiseren is. U kunt hiervoor nieuw modulair meubilair aanschaffen dat perfect op elkaar aansluit, of het bestaande kantoormeubilair herschikken. Plaats bijvoorbeeld twee bureaus naast elkaar met een smaller bureau haaks op de gewone bureaus. Hiermee kunnen de twee medewerkers zich gemakkelijk focussen op hun eigen werk, maar hoeven ze hun bureaustoel maar een kwartslag te draaien voor een snel teamoverleg. U kunt dit type bureau oneindig herhalen. Dus groeit uw bedrijf? Dan groeit uw kantoorinrichting met u mee.

2. Creëer samenwerk-gebieden

Naast werkplekken die de samenwerking bevorderen, is het ook gunstig om aparte werkruimtes te creëren waar teams kunnen samenwerken. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat dit echt een andere plek is dan achter het bureau. Focus bijvoorbeeld op plekken waar uw werknemers zich nu al verzamelen, zoals de koffiemachine of de ingang. Maak deze plekken iets aantrekkelijker om te overleggen door er bijvoorbeeld een bank of een statafel neer te zetten. Dat nodigt uit om even te sparren. En zo ontstaan de mooiste ideeën!

Hoe er gewerkt wordt op uw kantoor, heeft een grote impact op het succes. Samenwerken bevordert dat succes. Geef uw werknemers de ruimte en de mogelijkheden om optimaal samen te werken met deze tips!